BOSKRUPA.ba
Internet portal

Bosanska Krupa i Unsko-sanski kanton su dobili još jednog primarijusa

Muhidin dr. Šertović

858

Ljekaru Zdravstvene ustanove „Dom zdravlja“ Bosanska Krupa, Muhidinu dr. Šertoviću, protekle sedmice dodijeljeno je počasno zvanje primarijus, koje svake godine dodjeljuje Federalno ministarstvo zdravstva za uspješan dugogodišnji rad i postignute rezultate u zaštiti zdravlja stanovništva i razvoju zdravstva te značajan doprinos naučnom radu u raznim oblastima.

Počasno je to zvanje među brojnim drugim titulama koje ljekari stiču u oblasti medicine tokom višegodišnjeg rada. Primarijat ima posebnu vrijednost jer ga dodjeljuju kolege zaslužnim i uspješnim zdravstvenim profesionalcima na preporuku njihovih saradnika i kolega iz oblasti kojom se bave.

Muhidinu dr. Šertoviću, specijalisti neuropsihijatru u Domu zdravlja Bosanska Krupa, počasno zvanje dodijeljeno je nakon 25 godina liječničkog staža a jedanaest godina je specijalista neuropsihijatar. U više od jedanaest godina rada u svojstu specijaliste neuropsihijatra u Domu zdravlja Bosanska Krupa, u izuzetno teškim uslovima i sa minimalnim materijalno-tehničkim sredstvima, uspio je uspostaviti rad Centra za mentalno zdravlje pri Domu zdravlja u Bosanskoj Krupi, u kojem svakodnevno ordinira i vodi brigu o izuzetno velikom broju pacijenata. Krajnja vrijednost je poboljšati i omogućiti kvalitetnije usluge kao i provedbu koordinirane brige prema pacijentima u Centru za mentalno zdravlje.

Pored toga, novoimenovani primarijus Šertović dr. Muhidin vodi i jedan tim porodične medicine u Domu zdravlja Bosanska Krupa. Svakodnevno je nesebično na raspolaganju svojim pacijentima kao i svim svojim sugrađanima, pomažući im ne samo kroz svoju specijalnost nego i kroz druge vidove zdravstvene pomoći i zaštite.

//RadioBK.ba

Ostavi komentar
Povezano

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Slažem se Pročitaj više