Uslovi korištenja

Molimo Vas da pažljivo pročitate uslove korištenja prije samog korištenja ove web-stranice i ostalih online servisa (Facebook, YouTube) Boskrupa.BA. Pristupanjem web-stranici i ostalim online servisima Boskrupa.BA i korištenjem materijala s web-stranice i ostalih online servisa, obavezujete se prihvatiti navedena pravila korištenja. Ukoliko se ne slažete s ovim pravilima korištenja, molimo Vas da ne koristite informacije s web-stranice i ostalih online servisa Boskrupa.BA.

Informacije na ovoj web stranici služe samo za opće informativne svrhe. Iz informacija na ovoj web stranici ne mogu se proizvesti nikakva prava. Iako Boskrupa.BA vodi računa o sastavljanju i održavanju ove web stranice i pri tome koristi izvore koji se smatraju pouzdanim, ne možemo jamčiti za tačnost, potpunost i aktuelnost datih informacija. Boskrupa.BA ne jamči da će web stranica funkcionirati bez greške ili prekida ili da će biti bez virusa. Boskrupa.BA se izričito odriče svake odgovornosti u pogledu tačnosti, potpunosti, aktuelnosti datih informacija i (neprekidnog) korištenja ove web stranice.

Boskrupa.BA je nositelj autorskih prava nad svim vlastitim sadržajima (tekstualni, vizualni i audio materijali, baze podataka i programerski kodovi). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela web stranice smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je utuženju.

Korisnik / posjetitelj koji smatra da je Boskrupa.BA povrijedio njegova autorska prava takav sadržaj mora odmah prijaviti redakciji portala. Prijave će se razmotriti odmah, u slučaju utvrđivanja povrede, redakcija će u najkraćem roku ukloniti sporni sadržaj.

Web stranica Boskrupa.BA sadrži linkove na web stranice trećih strana; ne prihvatamo nikakvu odgovornost i nikakvu odgovornost za sadržaj, korištenje ili dostupnost web stranica trećih strana. Korištenje takvih linkova je na vlastitu odgovornost. Boskruap.BA nije pregledao informacije na takvim web stranicama u pogledu tačnosti, razumnosti, pravovremenosti ili potpunosti.

Boskrupa.BA koristi kolačiće (Cookies). Kolačićima se smatraju datoteke male veličine koje se privremeno pohranjuju na Vašemu tvrdom disku, što našoj internet stranici omogućava prepoznavanje Vašega računara prilikom sljedećeg posjeta portalu.

Navedeni alati mogu prikupljati i pohranjivati tehničke podatke kao što su kolačići, IP adresa korisnika i/ili posjetitelja, identifikator mobilnog uređaja, podatke o pregledniku i slično, ali pritom ne identificiraju osobu.

Kolačići koji se pohranjuju služe u analitičke i statističke svrhe i za funkcioniranje svih značajki internetske strance i boljeg korisničkog iskustva. Ti kolačići mogu biti stalni kolačić koji na računalu korisnika ostaju pohranjeni i nakon posjeta te privremeni kolačići koji se pohranjuju samo tijekom posjeta stranici.

Ovisno o postavkama na Vašem internetskom pretraživaču, kolačići se mogu automatski prihvaćati. Ako niste suglasni njihovom upotrebom, kolačiće možete u bilo kojem trenutku lako izbrisati i/ili trajno isključiti na vašem računalu ili mobilnom uređaju pomoću postavki preglednika kojim se koristite.

Više informacija o upravljanju kolačićima potražite na stranicama browsera kojim se koristite. Napominjemo kako je svrha kolačića poboljšanje i omogućivanje upotrebe naše internet stranice te sprječavanjem ili brisanjem kolačića možete onemogućiti funkcioniranje značajki naše internet stranica ili uzrokovati drugačiji rad i izgled u vašem pregledniku.

Imamo pravo da promijenimo ponuđene informacije, uključujući ovo odricanje odgovornosti, u bilo koje vrijeme bez daljnjeg upozorenja. Preporučljivo je redovno provjeravati da li su informacije ponuđene na ili putem ove web stranice, uključujući i ovo odricanje odgovornosti, promijenjene.

Ako imate bilo kakvih pitanja ili pritužbi u vezi s ovim Uslovima korištenja, možete nam poslati e-mail ili nas kontaktirati na:

e-mail:info@boskrupa.ba