BOSKRUPA.ba
Internet portal

Rotary kanjon 8.juna po peti put u Bosanskoj Krupi

601

Stotine registriranih učesnika iz Unsko-sanskog kantona, cijele Bosne i Hercegovine i inostranstva ove će godine po peti put biciklima, trčeći, šetajući ili pak vozom proći etapu od Srbljana do Bosanske Krupe. Organizator manifestacije „Rotary kanjon“ je Rotary Klub iz Bihaća, a jedan od pokrovitelja je i Općina Bosanska Krupa.

Događaj pod nazivom „Rotary kanjon“ čiji je cilj ukazati na iznimnu ljepotu i prirodnu vrijednost Grmuškog kanjona rijeke Une ove će se godine održati 8. juna (subota). Završnica manifestacije, ručak, osvježenje i zabavni program uz bosanskokrupsku grupu „Linija života“, planirana je u poslijepodnevnim satima na bosanskokrupskim Malim adama.

Okupljanje učesnika u Srbljanima je u jutarnjim satima. Svečano otvaranje je u 9.00 sati nakon čega se kanjonom ide u Bosansku Krupu. Planirano je da u Bosansku Krupu prvo stignu učesnici koji idu vozom, zatim biciklisti, pa pješaci. Svi gosti će posjetiti uži dio grada, starogradsku tvrđavu Pset, šetalište Kej i park Male ade/Zelene otoke. Za sve učesnike, Općina Bosanska Krupa kao domaćin, u 14.00 sati osigurat će ručak (vojnički grah).

Za učesnike iz Bosanske Krupe je obezbijeđen i prevoz autobusom. Polazak u Cazin-Srbljane je predviđen u 7.15 sa gradske autobusne stanice. Povratak biciklista iz Bosanske Krupe je u 16.00, a voza u Bihać u 17.00 sati.

Prijava za učešće na manifestaciji više nije moguća, ali organizator i pokrovitelj Općina Bosanska Krupa pozivaju sve zainteresirane da dođu na Male ade, druže se uz muziku, uživaju na obalama rijeke Une.

Ostavi komentar
Povezano

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Slažem se Pročitaj više