You are currently viewing U stravičnoj nesreći poginula Krupljanka i njene tri kolegice

U stravičnoj nesreći poginula Krupljanka i njene tri kolegice

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se desila danas na putu Sarajevo – Pale, kada je jedno vozilo sletjelo u rijeku Miljacku, poginule su tri uposlenice sarajevske osnovne škole. Budući da su četiri osobe bile u vozilu nepoznata je sudbina četvrte saputnice Mine Kadrić.

U nesreći su stradale Merima Balkić(iz Bos.Krupe), Lejla Sadiković i Almina Ćorović, koje su bile na sahrani bivšoj kolegici na Palama. Potvrdila je to direktorica Osnovne škole “Kovačići” Nađa Pejak direktorici Prosvjetno-pedagoškog zavoda KS Nihadi Čolić.

Čolić je za Klix.ba kazala da je od direktorice dobila informaciju da su četiri osobe bile u vozilu i da je nepoznata sudbina četvrte saputnice Mine Kadrić.

“Jedna je pedagogica škole Merima Balkić, druga je učiteljica Lejla Sadiković, treća je bivša direktorica OŠ Kovačići Almina Ćorović, četvrta je higijeničarka Mina Kadrić. Ja nemam potvrdu da je stradala četvrta osoba, ali direktorica zna da je bila sa njima zajedno u vozilu”, kazala je Čolić za Klix.ba.

Gorska služba spasavanja Sarajevo obaviještena je o toj nesreći, te su i njihove dvije ekipe na terenu i učestvuju u akciji spašavanja.Posljednje informacije govore da si dva tijela izvucena,akcija se nastavlja.

Ostavi komentar