You are currently viewing Dan nezavisnosti BiH u Bosanskoj Krupi: U srijedu svečana sjednica OV i obilazak šehitluka

Dan nezavisnosti BiH u Bosanskoj Krupi: U srijedu svečana sjednica OV i obilazak šehitluka

U srijedu, 27. februara, u organizaciji Općine Bosanska Krupa, Općinskog vijeća i Centra za kulturu, obrazovanje i informisanje, na prigodan način će se obilježiti 1. mart – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine. U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupit će KUD „Grmeč“.

Obilježavanje počinje tradicionalnim obilaskom spomen-obilježja i šehitluka na prostoru cijele općine. Okupljanje zvanica je u 10:00 sati kod Centralnog šehidskog spomen-obilježja, nakon čega će delegacije obići i spomen-obilježje u Bosanskoj Otoci, a zatim šehitluke u Jezerskom i Pištalinama.

Svečana sjednica Općinskog vijeća Bosanska Krupa održat će se u Domu kulture s početkom u 18:00 sati. Prigodnim referatima obratit će se načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović i predsjedavajuća Općinskog vijeća Elvira Mehić. U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupit će orkestar i horska sekcija Kulturno-umjetničkog društva „Grmeč“.

U sklopu obilježavanja 1. marta – Dana nezavisnosti BiH, u Gradskoj galeriji u Bosanskoj Krupi nakon svečane sjednice bit će upriličena i posthumna izložba slika nastavnika Alage Isakovića.

Pozivaju se svi građani Bosanske Krupe da poprate predviđene aktivnosti i na taj način uzmu učešće u obilježavanju ovog izuzetno značajnog državnog praznika te tako odaju lično priznanje i poštovanje.

Protokol obilježavanja:

Srijeda, 27. 2. 2019. god.

10:00 sati – Obilazak spomen-obilježja i šehitluka na prostoru općine Bosanska Krupa (okupljanje kod Centralnog spomen-obilježja)
18:00 sati – Svečana sjednica Općinskog vijeća Bosanska Krupa (Velika sala Doma kulture)
19:00 sati – Posthumna izložba slika nastavnika Alage Isakovića

Ostavi komentar