You are currently viewing Dvije nove fabrike uskoro otvaraju vrata u Bosanskoj Krupi

Dvije nove fabrike uskoro otvaraju vrata u Bosanskoj Krupi

U narednih mjesec i po dana u Bosanskoj Krupi biće otvorene dvije nove fabrike. Kako je za BiznisInfo kazao načelnik ove općine Armin Halitović, fabriku madraca otvoriće kompanija “Sinteks” iz Cazina.

Objekat koja se nalazi na lokalitetu poslovne zone Pilana prostiraće se na oko tri hiljade kvadratnih metara, a u okviru njega biće smješten i izložbeno-prodajni salon.

Proizvodnja je namijenjena evropskom tržištu.

– Drugi proizvodni pogon otvoriće poznata njemačka firma “Ringspann” koja se bavi proizvodnjom pogonskih komponenti i dijelova za motore – kazao nam je Halitović.

Ova kompanija je prošle godine u iznajmljenoj hali pokrenula proizvodnju dijelova za električne bicikle, čiji je najveći kupac poznata kompanija “Bosch”, a sada će rad nastaviti u svom novoizgrađenom pogonu.

Inače, Ringspann je njemačka firma sa sjedištem u Bad Homburgu, jedna od vodećih proizvođača pogonskih komponenti u Evropi. Sarađuje sa mnogim poznatim kompanijama u mašinskom i pogonskom inženjerstvu, rukovanju materijalima, proizvodnji električne energije i zrakoplovnoj industriji uspješno sarađuju s Ringspannom. Među njima su iRolls-Royce, BMW, Siemens, Tetra Pak..

Ima 450 zaposlenih u 16 međunarodnih kompanija, a osim u Njemačkoj i Bosni i Hercegovini, poslovne jedinice ima i u SAD, Kini, Južnoj Africi.

Kako je ranije najavljeno, investicija u Bosanskoj Krupi koštaće blizu dva miliona eura.

Ostavi komentar