You are currently viewing Posjetite Spomen kuću reisa Čauševića u Arapuši

Posjetite Spomen kuću reisa Čauševića u Arapuši

Udruženje „Reis Mehmed Džemaludin Čaušević“ Bosanska Krupa neumorno radi na tome da široj javnosti približi život i djelo jedne od najposebnijih i najznačajnih ličnosti Bosanske Krupe, a posebno Arapuše, reisa Mehmeda Džemaludina Čauševića.

U četvrtak, 28.marta obilježit će se 81.godišnjica od preseljenja na Ahiret reisa Mehmeda Džemaludina Čauševića. Tim povodom Udruženje „Reis Mehmed Džemaludin Čaušević“ organizuje učenje tevhida u džamiji u Arapuši, od 12,30 sati.Udruženje je obezbijedilo i prevoz do Arapuše sa polaskom iz Bosanske Otoke u 10,45 sati (Ljusina – 11,00, Bosanska Krupa – 11,15 i Ostružnica-Orasi u 11,30) te povratkom u 14,30 sati.

Udruženje je uputilo poziv sugrađanima da u četvrtak, 28.marta, prisustvuju učenju tevhida kao i da posjete Spomen kuću reisa Mehmeda Džemaludina Čauševića u Arapuši.

U proteklim godinama Udruženje je organiziralo prigodne manifestacije „Dani reisa Čauševića“ i susrete hadžija u Arapuši, izgrađena je Spomen-kuća u Arapuši, objavljena knjiga „Mehmed Džemaludin ef.Čaušević“ te uređena pokretna izložba slika o reisu Čauševiću.

Ostavi komentar