You are currently viewing Mještani MZ “Otoka” zahtijevaju izmještanje deponije rude mangana

Mještani MZ “Otoka” zahtijevaju izmještanje deponije rude mangana

Mještani MZ Otoka II održali su u subotu 1. septembra protestno okupljanje sa ciljem rješavanja pitanja deponije rude mangana na željezničkoj stanici u Bosanskoj Otoci. Trideset dana ostavljen je rok općini Bosanska Krupa da poduzme određene korake na rješavanju pitanja deponije..

Peticija sa 105 imena za izmiještanjem deponije dostavljena je na sve adrese za koje su smatrali da su relevantne za rješavanje problema za oko 300-tinjak domaćinstava. U izjavi za Radio Bosanska Krupa predstavnik mještana MZ”Otoka II” Enijaz Komić kaže da samo žele da se deponija izmjesti..

Mještani su se na ovakav potez odlučili, jer kako kažu ne žele više deponiju koja zagađuje okolinu i uništava zdravlje njihovo njihove djece, inspekcija za rudarstvo USK je dolazila i na terenu usmeno konstatovala da deponija ne zadovoljava ekološke standarde tj. da je područje neuslovno za egzistiranje deponije.

Mještani su, kažu, odlučni u svojoj namjeri da se deponija izmjesti, jer u njenoj blizini ne žele da žive ni oni ni njihova djeca…

Ostavi komentar