You are currently viewing Otočanin Elmir Kadić promovisan u hafiza Časnog Kur’ana

Otočanin Elmir Kadić promovisan u hafiza Časnog Kur’ana

U džamiji džemata Voloder u Bosanskoj Otoci, koji pripada Medžlisu Islamske zajednice u Bosanskoj Krupi, 14. jula 2018. ili 01. zu-l-kadeta 1439. hidžretske godine priređena je svečanost s kojom je mladi Otočanin Elmir Kadić i zvanično promovisan u hafiza Časnog Kur’ana.

Elmir svoje učenje arapskog pisma započinje sa 7 godina da bi svoju prvu hatmu Kur’ana zajedno sa ostalim polaznicima moje mektebske generacije proučio kada je navršio 11 godina. Svoj studentski život započinje u Studentskom naselju „Bjelave“ u Sarajevu gdje je akademske 2009/2010. godine primljen na Fakultet političkih nauka..

Kao stipendista države Kraljevina Saudijska Arabija 2013. godine primljen je na Institut za arapski jezik na Univerzitetu Qassim. Nakon završetka arapskog jezika 2015. godine na istom Univerzitetu je upisao Fakultet islamskog prava koja mu je u konačnosti postala još jedna spona na putu učenja Kur’ana.

Kako kaže hafiz Elmir u periodu od 3 godine uspio je da upotpuni hifz Kur’ana, a najveću podršku u tim trenutcima bili njegovi roditelji i ujedno motivacija da neodustane..

Ostavi komentar