You are currently viewing Novi investitor planira uložiti dva miliona eura u naredne dvije godine

Novi investitor planira uložiti dva miliona eura u naredne dvije godine

Najave da u Bosansku Krupu dolazi njemački gigant u metalnoj industriji, firma Ringspann, na samom početku 2019. godine postala je realnost.

Danas je između direktora Ringspann Bosanska Krupa i načelnika Općine Bosanska Krupa potpisan ugovor o kupoprodaji građevinskog zemljišta vrijedan 290 hiljada KM. Riječ je o zemljištu u obuhvatu Poslovne zone „Pilana“ koje je bilo u vlasništvu dd „Krupatrans“ u stečaju, a koje je Općina Bosanska Krupa kupila i putem oglasa ponudila zainteresiranim investitorima.

„Firma se bavi proizvodnjom, odnosno obradom dijelova CNC mašinama, novo iskustvo na našem terenu jeste montaža gotovih proizvoda koji se koriste kao dijelovi kućišta ležaja. Proširili smo kapacitet na 22 uposlena radnika, do kraja godine planiramo imati 30 s tim da ćemo iduće godine početi sa izgradnjom objekata nakon čega će se svakako širiti radna snaga, samim tim proizvodnja i izvoz“, kaže direktor Ringspann Bosanska Krupa..

U naredne dvije godine Ringspann u Bosanskoj Krupi, u izgradnju proizvodnih pogona, planira uložiti blizu dva miliona eura

Ostavi komentar