You are currently viewing U Bosansku Krupu dolazi njemački gigant u metalnoj industriji, firma Ringspann

U Bosansku Krupu dolazi njemački gigant u metalnoj industriji, firma Ringspann

Ringspann je njemačka firma sa sjedištem u Bad Homburgu, jedna od vodećih proizvođača pogonskih komponenti u Evropi. Ringspann svoje poslovne jedinice osim u Njemačkoj ima u SAD-u, Kini, Južnoj Africi, a od ove godine i u Bosni i Hercegovini, odnosno u Bosanskoj Krupi“, piše Cazin.NET.

Ringspann će za početak unajmiti halu u Poslovnoj zoni „Pilana“, već početkom 2019. godine instalirati mašine i krenuti s proizvodnjom, uglavnom dijelova za električne bicikle čiji je najveći kupac BOSH, a onda početi sa izgradnjom vlastitih objekata na najprihvatljivijoj lokaciji koja će biti poznata u skorije vrijeme.

U narednoj godini Ringspann u Bosanskoj Krupi, u izgradnju proizvodnih pogona, planira uložiti 750 hiljada eura, a u 2020. godini najmanje milion eura. Na početku bi trebao zaposliti 10-ak radnika, a kasnije iz godine u godinu, shodno potrebama proizvodnje, povećavati broj. Prvi poslovni partner, odnosno kooperant, u Bosanskoj Krupi Ringspannu će biti firma CNC N&K Tehnik Centar smještena u „Pilani“.

Mnoge poznate kompanije uspješno sarađuju s Ringspann-om. Među njima su i Rolls-Royce, BMW, Siemens, Tetra Pak.

Ostavi komentar