BOSKRUPA.ba
Internet portal

USK: Nastava počinje u ponedeljak, 3. septembra

114

U Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK-a resorni ministar Muhamed Ramić potpisao je danas s predsjednicom Samostalnog sindikata predškolskog i osnovnog odgoja i obrazovanja USK-a Zehrom Hadžić i predsjednikom Samostalnog sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture Samirom Fajićem, sporazum o načinu isplate naknade koje nemaju karakter plaće za 2018. godinu i protokol o pregovorima za izmjenu kolektivnih ugovora za zaposlene u predškolskom, osnovnom i srednjem obrazovanju i odgoju.

Po prvi put, nakon 20 godina doneseni su pedagoški standardi za predškolsko obrazovanje, a potpisivanjem sporazuma i protokola, stvoreni su uvjeti za nesmetan početak nastave u novoj školskoj godini koja će početi 3. septembra.

Kako bi se ranije pokrenuta inicijativa da se zaposlenima u predškolskom, osnovnom, srednjem i visokom obrazovanju USK-a prizna minuli rad, predstavnici samostalnih sindikata predškolskog i osnovnog, te srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture morali su potpisati protokol o izmjeni Kolektivnog ugovora.

Fajić kaže kako su neki zahtjevi prosvjetnih radnika ispunjeni, neki nisu, ostali su ‘na čekanju’. Svi dogovori sindikata i Vlade su ocijenjeni korektnima, pa će i pregovori biti nastavljeni.

Ostavi komentar
Izvor rtvusk.ba
Povezano

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Slažem se Pročitaj više